H | Quiz | Juice | IPL | Sportoids | Reviews |

Saturday, May 10, 2008

Results of Sursuri Cricket Quiz —1



Gentlemen and ladies — yes, all three of you — we announce the winners of the first Sursuri quiz.

NameCityProfessionAgeTeamRatingScore
Venkat AnanthMumbaiJournalist  21SL760
Mahek VyasSan DiegoStudent24India650
praveen koushikbangalorestudent18India750
AviMumJournalism25India 740
Devadyuti DasNew DelhiJournalist24India740
ashoke sanyal KolkataGovernment
employee
42India 240
Avik Mukherjee MumbaiStudent20India640
shivanimumbai journo26NZ830
Pratik TCHyderabadStudent17India830
Sumant BanerjiNew DelhiJournalist25India630
B ShrikantMumbaiJournalist35India830
VivekChennaiSales
manager
29India1030
indrodelhitraveller33India130
Apoorva ShahBangEntreprenuer25India730
nirmal johnmumbaiJourno24India530


Congrats, Venkat. Here's what he told Sursuri after his win:
Well I think I batted well, bowled well and fielded well.
As our winner, Venkat gets a free lifetime subscription to Sursuri!

For the rest of you, here's some statistics from the first quiz.

Total quizzers: 74

Total disqualified: 27 (anonymous, repeats, etc).

Total qualified entries: 47 — here's how they fared.

Minimum winning score needed: 30/60 (Or 7 correct answers out of 10)

Average score: 7.91/60

Average difficulty rating: 6.91

Total winners: 15


-------


Some of you might want to know the answers to the questions. Here goes:

(1) Which batsman hit the most sixes in the last World Cup?
Correct Answer: Matthew Hayden.
Other Options:: Adam Gilchrist, Ricky Ponting, Andrew Symonds.

(2) Born in Ootacamund, where his father was a tea planter, this cricketer was so named to give him the same initials as cricket’s most famous club.
Correct Answer: Colin Cowdrey.
Other Options:: Carlos Clarke, Christopher Cowdrey, Cyril Christiani.

(3) If Allan Donald was called White Lightening, which South African was also known as Black Thunder?
Correct Answer: Mfuneko Ngam.
Other Options:: Nicky Boje, Omar Henry, Makhaya Ntini.

(4) Which stadium is known as “The Bullring” for its electric and sometimes intimidating atmosphere?
Correct Answer: Wanderers.
Other Options:: Beausejour Stadium, Kensington Oval, Carisbrook.

(5) Who is the only New Zealand captain to have positive win-loss records in both Tests and ODIs?
Correct Answer: Geoff Howarth.
Other Options:: Graham Dowling, Martin Crowe, Stephen Fleming.

(6) Robin Uthappa’s 86 against England in the Indore one-dayer in the 2006 home series is the highest score by an Indian on debut. Who held the record previously?
Correct Answer: Brijesh Patel.
Other Options:: Kirti Azad, Raman Lamba, Mohammad Azharuddin.

(7) This cricket ground was originally a lake which, it was intended, should be made into an inner harbour. However, an earthquake turned the lake into a swamp and the local cricketers, who had lost their own ground because of the quake, asked if they could make one out of the swamp – the permission for which was granted. Identify the ground.
Correct Answer: Basin Reserve.
Other Options:: Headingley, Green Park, Queen’s Park Oval.

(8) Which England cricketer is affectionately known as Banger for his love of sausages?
Correct Answer: Marcus Trescothick.
Other Options:: Nick Knight, Tim Robbins, Graham Thorpe.

(9) Vernon Royle, The Mackinnon of Mackinnon and Tom Emmett were dismissed in succession by The Demon Bowler during the Sydney Test of the 1879 England tour of Australia. It was the first Test hat-trick. The question is simple. Name the bowler.
Correct Answer: Fred Spofforth.
Other Options:: Tom Horan, Percy McDonnell, Tom Lowry.

(10) During the Second World War, this former England cricketer was commissioned into the Royal Berkshire Regiment and served with distinction in both France and India.
Correct Answer: Douglas Jardine.
Other Options:: Jim Laker, Bill Voce, Wally Hammond.

   Like our blog? Would you like to read our posts in your email?

2 comments:

Sujesh said...

Congrats Venkat.

Prateek Vijayavargia said...

Great Quiz, there.
All interested in Sports Quizzing can join my group at - www.groups.yahoo.com/group/sportsquiz
I shall be interested to take part in the second edition.